Glen Isla
       
     
 Our clients wanted a new house on a bayside site with views across Port Phillip Bay to the city. The building is contained to one edge of the site to maintain a strong connection with the existing landscape, as well as taking advantage of the long-distance views. A sophisticated weekender, the first floor living reflects the clients love of food, wine and entertaining. The materials used are simple, clean and robust – designed to engage with the landscape as it grows and defines the property.  The lower floor is internalised – the muted colour palette punctuated by a punch of green identifying the cellar which forms the core of the house. This colour is echoed in the first floor carpet as part of a lighter, airier assembly of materials and colours.
       
     
BryantAlsop_GlenIsla_20160317_224_hero.jpg
       
     
BryantAlsop_GlenIsla_20160317_963crop_LR.jpg
       
     
BryantAlsop_GlenIsla_20160317_498_LR.jpg
       
     
BryantAlsop_GlenIsla_20160317_856.jpg
       
     
BryantAlsop_GlenIsla_20160317_537.jpg
       
     
BryantAlsop_GlenIsla_20160317_609_LR.jpg
       
     
BryantAlsop_GlenIsla_20160317_555.jpg
       
     
BryantAlsop_GlenIsla_20160317_790_LR.jpg
       
     
BryantAlsop_GlenIsla_20160317_686_LR.jpg
       
     
BryantAlsop_GlenIsla_20160317_886crop_LR.jpg
       
     
BryantAlsop_GlenIsla_20160317_479_LR.jpg
       
     
BryantAlsop_GlenIsla_20160317_456_LR.jpg
       
     
BryantAlsop_GlenIsla_20160317_244_LR.jpg
       
     
 Builder: Willowglenn Homes Photographer: Jack Lovell
       
     
1211_Glen_Isla_Presentation-Plan_GRD_ff.jpg
       
     
Glen Isla
       
     
Glen Isla

Residential — New Build

 Our clients wanted a new house on a bayside site with views across Port Phillip Bay to the city. The building is contained to one edge of the site to maintain a strong connection with the existing landscape, as well as taking advantage of the long-distance views. A sophisticated weekender, the first floor living reflects the clients love of food, wine and entertaining. The materials used are simple, clean and robust – designed to engage with the landscape as it grows and defines the property.  The lower floor is internalised – the muted colour palette punctuated by a punch of green identifying the cellar which forms the core of the house. This colour is echoed in the first floor carpet as part of a lighter, airier assembly of materials and colours.
       
     

Our clients wanted a new house on a bayside site with views across Port Phillip Bay to the city. The building is contained to one edge of the site to maintain a strong connection with the existing landscape, as well as taking advantage of the long-distance views. A sophisticated weekender, the first floor living reflects the clients love of food, wine and entertaining. The materials used are simple, clean and robust – designed to engage with the landscape as it grows and defines the property.

The lower floor is internalised – the muted colour palette punctuated by a punch of green identifying the cellar which forms the core of the house. This colour is echoed in the first floor carpet as part of a lighter, airier assembly of materials and colours.

BryantAlsop_GlenIsla_20160317_224_hero.jpg
       
     
BryantAlsop_GlenIsla_20160317_963crop_LR.jpg
       
     
BryantAlsop_GlenIsla_20160317_498_LR.jpg
       
     
BryantAlsop_GlenIsla_20160317_856.jpg
       
     
BryantAlsop_GlenIsla_20160317_537.jpg
       
     
BryantAlsop_GlenIsla_20160317_609_LR.jpg
       
     
BryantAlsop_GlenIsla_20160317_555.jpg
       
     
BryantAlsop_GlenIsla_20160317_790_LR.jpg
       
     
BryantAlsop_GlenIsla_20160317_686_LR.jpg
       
     
BryantAlsop_GlenIsla_20160317_886crop_LR.jpg
       
     
BryantAlsop_GlenIsla_20160317_479_LR.jpg
       
     
BryantAlsop_GlenIsla_20160317_456_LR.jpg
       
     
BryantAlsop_GlenIsla_20160317_244_LR.jpg
       
     
 Builder: Willowglenn Homes Photographer: Jack Lovell
       
     

Builder: Willowglenn Homes
Photographer: Jack Lovell

1211_Glen_Isla_Presentation-Plan_GRD_ff.jpg