Meldrum
       
     
 The owners had purchased this greenfield site, with the desire to build an eco-friendly, contemporary home. Locally sourced, structural earth walls create a feeling of gravity and warmth . The scheme was developed and evolved in close consultation with the owners. The design maximises the northern views, and is carefully considers the immediate landscape. The sustainable design utilises passive solar access, thermal mass, water harvesting and re-use, and geothermal heating/cooling.
       
     
0G4A5050_LR.jpg
       
     
0G4A4886_LR.jpg
       
     
0G4A4952_LR.jpg
       
     
0G4A4943_LR.jpg
       
     
0G4A5034_LR.jpg
       
     
0G4A5023_LR.jpg
       
     
 Builder: Scott James Photography: Simon Dallinger
       
     
0914_Beechworth_Presentation_Plan.jpg
       
     
Meldrum
       
     
Meldrum

Residential  — New Build

 The owners had purchased this greenfield site, with the desire to build an eco-friendly, contemporary home. Locally sourced, structural earth walls create a feeling of gravity and warmth . The scheme was developed and evolved in close consultation with the owners. The design maximises the northern views, and is carefully considers the immediate landscape. The sustainable design utilises passive solar access, thermal mass, water harvesting and re-use, and geothermal heating/cooling.
       
     

The owners had purchased this greenfield site, with the desire to build an eco-friendly, contemporary home. Locally sourced, structural earth walls create a feeling of gravity and warmth . The scheme was developed and evolved in close consultation with the owners. The design maximises the northern views, and is carefully considers the immediate landscape. The sustainable design utilises passive solar access, thermal mass, water harvesting and re-use, and geothermal heating/cooling.

0G4A5050_LR.jpg
       
     
0G4A4886_LR.jpg
       
     
0G4A4952_LR.jpg
       
     
0G4A4943_LR.jpg
       
     
0G4A5034_LR.jpg
       
     
0G4A5023_LR.jpg
       
     
 Builder: Scott James Photography: Simon Dallinger
       
     

Builder: Scott James
Photography: Simon Dallinger

0914_Beechworth_Presentation_Plan.jpg