Myrtle 01
       
     
 The brief was to convert a tired Victorian house, into a dynamic, flexible house for a young family. It was important to both the owners and Bryant Alsop, that the integrity and “stories” held within the old house be retained. The new addition to the rear of the property was designed to look contemporary and stand in contrast to the original Victorian building. Given the tight, inner city site, it was critical that spaces were planned efficiently without compromising space. Open plan living was moulded to create a series of “connected” spaces allowing family members to live closely while maintaining some separation and intimate space.
       
     
MyrtleSt004.jpg
       
     
MyrtleSt013.jpg
       
     
MyrtleSt016.jpg
       
     
MyrtleSt029.jpg
       
     
MyrtleSt040.jpg
       
     
 "I can’t speak highly enough of the process or the result. The personal relationship was always professional but with a passion. The result was both respectful of the original house, making amazing use of the original features, but with style and functionality. They were excellent in listening to us and giving sound advice, to give us the home we wanted."  Alison and Tyrone
       
     
 Builder: Henry Netherway Constructions Photography: Sarah Louise Photography
       
     
0916_Myrtle_01_GF_FF_Presentation_Plan.jpg
       
     
Myrtle 01
       
     
Myrtle 01

Residential — Renovation & Addition

 The brief was to convert a tired Victorian house, into a dynamic, flexible house for a young family. It was important to both the owners and Bryant Alsop, that the integrity and “stories” held within the old house be retained. The new addition to the rear of the property was designed to look contemporary and stand in contrast to the original Victorian building. Given the tight, inner city site, it was critical that spaces were planned efficiently without compromising space. Open plan living was moulded to create a series of “connected” spaces allowing family members to live closely while maintaining some separation and intimate space.
       
     

The brief was to convert a tired Victorian house, into a dynamic, flexible house for a young family. It was important to both the owners and Bryant Alsop, that the integrity and “stories” held within the old house be retained. The new addition to the rear of the property was designed to look contemporary and stand in contrast to the original Victorian building. Given the tight, inner city site, it was critical that spaces were planned efficiently without compromising space. Open plan living was moulded to create a series of “connected” spaces allowing family members to live closely while maintaining some separation and intimate space.

MyrtleSt004.jpg
       
     
MyrtleSt013.jpg
       
     
MyrtleSt016.jpg
       
     
MyrtleSt029.jpg
       
     
MyrtleSt040.jpg
       
     
 "I can’t speak highly enough of the process or the result. The personal relationship was always professional but with a passion. The result was both respectful of the original house, making amazing use of the original features, but with style and functionality. They were excellent in listening to us and giving sound advice, to give us the home we wanted."  Alison and Tyrone
       
     

"I can’t speak highly enough of the process or the result. The personal relationship was always professional but with a passion. The result was both respectful of the original house, making amazing use of the original features, but with style and functionality. They were excellent in listening to us and giving sound advice, to give us the home we wanted."
Alison and Tyrone

 Builder: Henry Netherway Constructions Photography: Sarah Louise Photography
       
     

Builder: Henry Netherway Constructions
Photography: Sarah Louise Photography

0916_Myrtle_01_GF_FF_Presentation_Plan.jpg